5 кух., пек. Захист України. Урок 28 (100). Дата: 24.02.2023.

 Накладання пов`язки на грудну клітину, голову, живіт.

 

Пов’язку на око (іл. 101.1) починають накладати з двох фіксуючих турів бинта навколо чола — потім з потилиці бинт ведуть під вухом, через око на чоло і знову повертають його до потилиці. Ходи бинта чергують. Перед зав’язуванням пов’язки кінцеві смужки бинта обводять навколо чола й потилиці.

Іл. 101.1. Пов'язка на око

Іл. 101.2. Пов’язка на вухо

Іл. 101.3. Пов'язка у формі очіпка на тім'яній ділянці голови

Пов’язку на вухо (іл. 101.2) накладають, закріплюючи її двома ходами навколо шиї, наступний тур роблять через голову, починаючи його за здоровим вухом і продовжуючи на хворе. Далі бинт ведуть знову навколо шиї на потилицю, потім на чоло, навколо нього.

На тім’яну ділянку накладають пов’язку у формі очіпка (іл. 101.3), для чого стрічку із бинта накладають через тім’я так, щоб кінці бинта звисали по обидві сторони обличчя (їх потім зав'язують під підборіддям). Ходами бинта, які зближаються паралельно і проводяться під кінцями стрічки спереду вух, закривають поступово верхню частину голови. На потилично-тім'яну ділянку накладають пращоподібну пов'язку (іл. 101.4).

Іл. 101.4. Пов'язка на потилично-тім'яну ділянку



На грудну клітку накладають пов'язку у формі «вісімки». Перші ходи бинта роблять навколо грудної клітки знизу вгору, потім перехрещують через обидва надпліччя, щоб укріпити пов'язку. Останні ходи бинта знову направляють навколо грудної клітки.

На живіт накладають кругову пов'язку; бинт при цьому ведуть знизу вгору, перекриваючи кожним наступним туром попередній.

  Накладання пов`язки на грудну клітину ТУТ


 Накладання пов`язки на голову ТУТ


 

 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

94 трактор. Захист України. Урок 29. Дата: 29.01.2021.

97 трактор. Захист України. Урок 3. Дата: 19.09.2022.